Francouzské brambory pečené v remosce recept
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 středních brambor
- 7 vajec
- 4 špekáčky
- 150 ml smetany
- 4 kyselé okurky
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka a oloupeme je. 4 vejce uvaříme na tvrdo. Okurky a špekáčky i uvařená vejce nakrájíme na plátky.
Remosku vymažeme olejem a rozložíme na dno vrstvu na plátky nakrájených brambor. Osolíme a opepříme . Na brambory přijde vrstva vajec, pak vrstva uzeniny a vrstva okurek. Vrstvy opakujeme a nakonec přijde vrstva brambor. Osolíme a opepříme, pak vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali 3 vejce.
V předehřáté troubě francouzské brambory upečeme dozlatova a posypeme je nadrobno nasekanou petrželkou.