Hospodský vepřový guláš recept
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa.
Ingredience receptu
- 500 g vepřové plece
- 350 g cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- mletý černý pepř
- 1 kostka masového bujónu
- 1 lžíce rajského protlaku
- špetka chilli
- 2 stroužky česneku
- špetka majoránky
- 1 bobkový list
- 6 kuliček nového koření
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl
Způsob přípravy
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se podává s chlebem, ale je možné jako přílohu použít třeba knedlíky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, papriku a jen krátce osmahneme za stálého míchání, aby paprika nezhořkla.
Pak zalijeme vodou, přidáme pepř, kmín, rajský protlak, chilli, nové koření, bobkový list a osolíme. Vaříme asi 1 až 1,5 hodiny do změknutí masa, pak přidáme dle potřeby vodu, masový bujón a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme ještě asi 2O minut. Do hotového guláše zamícháme rozetřený česnek a majoránku.