Utopenci recept
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kg špekáčků
- 120g soli
- 3 bobkové listy
- 1.75 kg cibule
- 1 lžíce oleje
- 1.25 l vody
- 600 ml octa
- 10 g cukru
- chilli
- 20 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
Způsob přípravy
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej. Necháme vařit a to asi 3 minuty. Poté sundáme z plotny a necháváme stranou vychladnout. Oloupané špekáčky rozřízneme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka.
Vezmeme 5 litrovou sklenici, do které naskládáme na spodek 1cm vrstvu této cibule, na to špekáčky a tak dále až po vršek. Do ní pak vlijeme připravený nálev, tak, aby nám tam nezůstaly žádné vzduchové bubliny. Plnou sklenici těsně uzavřeme. Dáváme minimálně na týden uležet.