Bramborové knedlíky plněné zelím recept
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i vařené uzené maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g anglické slaniny
- 100 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 250 g hrubé mouky
- 750 g vařených brambor
- 100 g krupičky
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- sůl
Způsob přípravy
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou polovinu cibule, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a kysané zelí. Zelí před tím také překrájíme na menší kousky. Vše krátce osmahneme a necháme vychladnout.
Na vále z mouky, vajec, špetky soli, krupičky a na jemno nastrouhaných brambor zpracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na polovinu, z každé poloviny vyválíme váleček a z toho ukrajujeme kousky. Každý kousek těsta rozválíme na placku, kterou pak naplníme směsí se zelím a vytvoříme kulatý knedlík.
Plněné knedlíky pak vhodíme do vroucí a trochu osolené vody, a vaříme je podle velikosti asi 12 až 16 minut. Pak knedlíky děrovanou lžící přendáme na talíř a posypeme zbylou půlkou nakrájené a na oleji dozlatova osmažené cibule.