Kategorie receptů
Naše nové recepty
Polévka z telecího masa
Polévka z telecího masa patří mezi klenoty klasické evropské kuchyně, kterou díky tomuto receptu můžete mít rovnou doma....
Polévka z vepřového srdce
Recept na polévku z vepřového srdce je pro mnohé srdeční záležitost. Další věcí, která vás může potěšit, představují levn...
Plíčková polévka se smetanou
Plíčková polévka se smetanou je dobrý a sytý pokrm, který můžete podávat jako samostatný chod....
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemaj...
Losos na másle
Lososa na másle připravíte jednoduše a rychle v troubě. Jako přílohu můžete zvolit čerstvou zeleninu....
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šé...
Dresing na tortily
Pšeničné placky tortily mám velmi ráda. Potřené lučinou, pokladené šunkou, plátkovým sýrem a na proužky nakrájenou mrkví ...
Truffles z tmavé čokolády
Truffles z tmavé čokolády bohatě poprášené kakaovým práškem je lahůdkou kterou musíte vyzkoušet. Tato tradiční francouzsk...
Francouzský nicoise salát s tuňákem
Tento skvělý jarní francouzský salát je elegantní kombinace tuňáku, brambor, vařeného vejce, oliv a zelených fazolek. Sar...
Sušenková pomazánka
V Belgii se sušenková pomazánka tradičně vyrábí z karamelových sušenek. Tyto křehké a křupavé sušenky jsou ochucené hnědý...
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Polévka z kostí
Na polévku budete potřebovat několik hovězích, nikoliv vepřových, o něž si řekněte řezníkovi, nebo použijte hovězí žebra....
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Bezinkový sirup
Bezinkový sirup velmi jednoduše připravíme doma. Uložíme ho do chladna a můžeme mít denně voňavou a lahodnou limonádu....
Polévka z vepřových jater
V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech....
Mozečková polévka
Mozečková polévka patří mezi pokrmy na okraji zájmu, a možná neoprávněně. Ostatně posuďte díky tomuto receptu na mozečkov...
Langoše ze sušeného droždí
Langoše ze sušeného droždí jsou jednoduší v tom, že nemusí kynout. Takže ušetříte spoustu času....
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka je vláčná a jemná. Zkuste ji tentokrát místo té klasické. Je to příjemná změna....
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Žampiony
Tyto drobné bílé houbičky jsou v kuchyni učiněný poklad. Hodí se totiž pro přípravu polévek, předkrmů, hlavních jídel i s...
Chřest
Špargl neboli chřest milují Němci, Holanďané, ale i na českém menu má své místo. Málokdo ví, že právě Češi mají v pěstová...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Plíčková polévka se zeleninou
Variace na legendární plíčkovou polévku tentokrát se zeleninou, která krásně osvěží chuť masa a dodá potřebnou vlákninu....
Slezinová polévka
Tato polévka je možná pro více odvážné strávníky, ale buďte ujištěni, že slezina může být pořádná pochoutka....
Vepřová krkovice
Vepřová krkovice pečená s medovou krustou je šťavnatá a voní bylinkami. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Maďarská plíčková polévka
Maďarské polévky a vůbec maďarská jídla se těší velké oblibě, což je fakt, kterému se díky výrazným chutím a osobitosti p...
Kluci v akci čína
Jak uvařit dobrou čínu? Inspiraci jsem hledala u Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny v pořadu Kluci v akci a pozitivní ohlas...
Ledvinková polévka
Variace na vydatné polévky z vnitřností, které sice trochu na popularitě ztratily, ale jejich kouzlo v žádném případě nez...
Kluci v akci hovězí guláš
Tento recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Kuřecí steak s chřestem a krémovou česnekovou omáčkou
Skvělý jarní recept ideální pro lidi, kteří drží nízkokalorickou dietu. Kombinace svěží zeleniny a dietního kuřecího masa...
Chřestová polévka
Super zelená a super chutná zeleninová polévka s několika jednoduchými ingrediencemi. Zdraví na talíři hotové za několik ...
Domácí seitan
Pokud jste přemýšleli o tom, jak si vydělat seitan sami doma, inspirujte se naším receptem. Seitan je velmi levný na příp...
Kokosové kari s mungo fazolkami
Toto zdravé veganské kari je plné indických chutí, kokosového mléka, koriandru a limetky. Je to neuvěřitelně snadné a dá ...
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Krémy do trubiček
Křehký dezert - trubičky, se hodí jako sladká tečka ke kávě nebo jako moučník pro slavnostní příležitosti. Upéct se dají ...
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Náplň do pita chleba
Tento chléb vypadá jako silnější placka a jeho základ tvoří pšeničná mouka a kvasnice. Skvěle se hodí například pro přípr...
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha je pikantní díky česneku a chilli koření. Na topinky k pivu bude chutnat skvěle....
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Falešný chalupářský hamburger
I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikost...
Mražené krevety
Plody moře si našly cestu i na český jídelníček a mezi nejoblíbenější z nich určitě patří krevety. Koupit se dají i čerst...
Pomazánka z řeřichou
Jaro a řeřicha neodmyslitelně patří k sobě a je čas si ji zasadit za okno. Řeřichová pomazánka chutná nejlépe namazaná v ...
Řecká citronová polévka
Skvělá polévka pokud se chcete prohřát zevnitř a nastartovat svůj metabolismus. Vyzkoušejte tento skvělý recept na polévk...
Středomořský cizrnový salát
Tento salát se skvělé hodí jako svačina, lehký oběd či večeře. Je velmi nenáročný na přípravu a do jarních dní jako stvoř...
Langoše bez kynutí, bez droždí
Langoše bez kynutí, bez droždí jsou velmi jednoduchou a rychlou pochoutkou. Dochutit je můžete kečupem a sýrem, ale třeb...
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou můžete doplnit dušenou rýží, vařenými bramborami, nebo bramborovými noky. Podle své chut...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Mascarpone krém do dortů
Mascarpone krém do dortů je rychlý a velmi jednoduchý. Hodí se jak do dortů, tak i třeba do ovocných pohárů....
Kuřecí čína
Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína”...