Bujón čili hovězí vývar recept
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jednu za variant, tu snadnou, na hovězí vývar.
Ingredience receptu
- 3/4 kg hovězího masa z plece nebo hrudi
- 1/4 kg řídkých kostí
- 2 litry vody
- sůl
- 8 dkg kořenové zeleniny
- 1 cibule
- pepř
- 4 žloutky
Způsob přípravy
Hovězí maso omyjeme, rozkrájíme, přidáme omyté řídké kosti (nikoli morkové), zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme do varu.
Po hodinovém varu přidáme očištěnou a omytou zeleninu, cibuli, pepř, sůl a potom pod pokličkou pomalu vaříme. Celkem vaříme 2 až 3 hodiny.
Uvařenou polévku přecedíme. Do talířů dáme celé žloutky, zalijeme horkou polévkou a podáváme.