Plíčková polévka se zeleninou recept
Variace na legendární plíčkovou polévku tentokrát se zeleninou, která krásně osvěží chuť masa a dodá potřebnou vlákninu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 kg vepřových nebo telecích plíček
- 4 dkg cibule
- 12 dkg kořenové zeleniny
- sůl
- pepř
- 1 1/2 litru vody
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Omyté plíčky dáme do studené vody a vaříme asi půl hodiny. Na rozpuštěný tuk dáme rozsekanou cibuli a necháme zpěnit.
Přidáme vařené, na malé kostky rozkrájené plíčky, očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu, mletý pepř a pomalu dusíme. Občas podléváme plíčkovou polévkou.
Když jsou plíčky a zelenina měkké, zalijeme zbylou polévkou, chvíli povaříme, přidáme rozsekanou zelenou petržel a podáváme.