Mražené krevety recept
Plody moře si našly cestu i na český jídelníček a mezi nejoblíbenější z nich určitě patří krevety. Koupit se dají i čerstvé, ale kdo tuto možnost nemá, sáhne po těch hluboce zmrazených. Jak je připravit, aby strávníkům chutnalo? Není to nic těžkého, právě naopak. Krevety se hodí do salátů, rizota i těstovin. U nás doma jsou nejvíce oblíbené se špagetami a cuketou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g hluboce mražených loupaných krevet (u nás jsou oblíbené spíše menší velikosti)
- 10 cherry rajčátek
- 1 menší cuketa
- 1 chilli paprička
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Krevety vyndáme z obalu a na sítku necháme rozmrznout. Poté je osušíme papírovou utěrkou. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Stroužky česneku očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričku rozřízneme, vyndáme semínka a dužinu nakrájíme na drobné kousky. Cuketu omyjeme, osušíme, a také nakrájíme nadrobno.
Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety a zprudka je opečeme z jedné strany. Jakmile zčervenají, otočíme je a do pánve přidáme cuketu. Jakmile bude červená i druhá strana krevet, přidáme rajčátka, chilli papričku a směs dochutíme solí a pepřem. Vše pečlivě promícháme, snížíme teplotu a necháme ještě pár minut dusit.
Špagety připravíme podle návodu, scedíme je a přidáme do pánve. Opět mírně zvýšíme teplotu na sporáku, vše důkladně promícháme a necháme pár minut společně opékat.
Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, například mátou nebo tymiánem.