Polévka ragú recept
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg telecího masa
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 2 dkg másla
- 2 dkg hladké mouky
- 4 dkg zeleného hrášku
- 1/2 malého květáku
- 2 dl mléka
- 1 žloutek
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Omyté telecí maso nakrájíme na malé kostky, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme do varu. Přidáme sůl, očištěnou zeleninu a vaříme.
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme přecezenou polévkou, přidáme mladý zelený hrášek, na růžičky rozebraný květák a vaříme, až změkne.
Do polévky zavaříme houskové knedlíčky, povaříme a do hotové, trochu vychladlé polévky nalijeme v mléce rozmíchaný žloutek a přidáme nadrobno rozsekanou zelenou petržel.