Sdílet:

Vepřová krkovice recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřová krkovice pečená s medovou krustou je šťavnatá a voní bylinkami. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové krkovice
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 červená cibule
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • pivo


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Ze dvou lžic oleje, hořčice, oregana a medu umícháme marinádu. Pekáč vymažeme olejem a na dno rozložíme cibuli nakrájenou na kroužky .

Maso osolíme, potřeme důkladně marinádou a opepříme ze všech stran. Položíme ho na cibuli do pekáče a lehce podlijeme pivem. Pekáč přikryjeme víkem a vložíme do předehřáté trouby.

Maso pečeme přikryté za občasného podlévání pivem a polévání výpekem asi 50 minut. V polovině této doby maso v pekáči obrátíme. Pak víko odstraníme a maso dopečeme už odkryté. Kromě bramborové kaše můžeme takto vepřovou krkovici podávat třeba i s hranolky nebo brambory pečenými v troubě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová krkovice recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová krkovice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová krkovice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová krkovice

Kde najít informace



×