Krémy do trubiček recept
Křehký dezert - trubičky, se hodí jako sladká tečka ke kávě nebo jako moučník pro slavnostní příležitosti. Upéct se dají z listového, ale třeba i vaflového těsta. Naplnit je lze podle chuti a mezi nejoblíbenější náplně určitě patří krém z bílků. K jeho vytvoření vám stačí vyšlehat bílky s cukrem krupice. Populární je také žloutkový krém. Předpis na něj naleznete níže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 80 g cukru krupice
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 2 žloutky
Způsob přípravy
Připravíme si vodní lázeň. Tedy do středně velkého hrnce nalijeme vodu do výšky asi 2 cm a vložíme do něj menší hrnec.
V něm rozmícháme smetanu, cukr, mouku, pudink, žloutky a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí.
Poté hrnec vyndáme z lázně a odstavíme ho stranou. Za občasného míchání necháme krém vychladnout a můžeme naplnit upečené trubičky.