Kokosové kari s mungo fazolkami recept
Toto zdravé veganské kari je plné indických chutí, kokosového mléka, koriandru a limetky. Je to neuvěřitelně snadné a dá se velmi rychle připravit! Pokud hledáte lahodný recept na kari, je to ten pravý!
Ingredience receptu
- 4 lžíce řepkového oleje nebo jiného oleje s neutrální příchutí
- 1 polévková lžíce celého kmínu
- 9 stroužků česneku drceného (asi 3 lžíce drceného česneku)
- 1 plechovka může drcených rajčat
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžička kajenského pepře
- 4 šálky vody
- 1 šálek dobře propláchlích mungo fazolí
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1–2 limetky (šťáva)
- 1/2 šálku čerstvého koriandru nasekaného
Způsob přípravy
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej na vaření na středně vysoké teplotě.
Přidejte kmín a vařte asi 1 minutu, dokud nezačne tmavnout. Přidejte česnek a restujte 3-4 minuty, dokud nezhnědne, ale pozorně ho sledujte, aby se nespálil.
Přidejte drcená rajčata a promíchejte, aby se krásně spojili, a pak přidejte zázvor, koriandr, kurkumu, sůl a kajenský pepř. Tuto směs za častého míchání restujte 5 minut.
Přidejte vodu a fazole mungo. Zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu, poté snižte na nízkou teplotu, zakryjte a vařte 30 minut a směs jednou nebo dvakrát promíchejte.
Ochutnejte několik mungo fazolí, abyste se ujistili, že jsou měkké. Pokud jsou, vmíchejte kokosové mléko a zahřejte na středně vysokou teplotu.
Jakmile kari přijde k varu, vypněte oheň. Vmíchejte koriandr a šťávu z jedné limetky. Podávejte teplé.