Kokosové kari s mungo fazolkami recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Toto zdravé veganské kari je plné indických chutí, kokosového mléka, koriandru a limetky. Je to neuvěřitelně snadné a dá se velmi rychle připravit! Pokud hledáte lahodný recept na kari, je to ten pravý!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 lžíce řepkového oleje nebo jiného oleje s neutrální příchutí
  • 1 polévková lžíce celého kmínu
  • 9 stroužků česneku drceného (asi 3 lžíce drceného česneku)
  • 1 plechovka může drcených rajčat
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 4 šálky vody
  • 1 šálek dobře propláchlích mungo fazolí
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1–2 limetky (šťáva)
  • 1/2 šálku čerstvého koriandru nasekaného


Způsob přípravy

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej na vaření na středně vysoké teplotě.

Přidejte kmín a vařte asi 1 minutu, dokud nezačne tmavnout. Přidejte česnek a restujte 3-4 minuty, dokud nezhnědne, ale pozorně ho sledujte, aby se nespálil.

Přidejte drcená rajčata a promíchejte, aby se krásně spojili, a pak přidejte zázvor, koriandr, kurkumu, sůl a kajenský pepř. Tuto směs za častého míchání restujte 5 minut.

Přidejte vodu a fazole mungo. Zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu, poté snižte na nízkou teplotu, zakryjte a vařte 30 minut a směs jednou nebo dvakrát promíchejte.

Ochutnejte několik mungo fazolí, abyste se ujistili, že jsou měkké. Pokud jsou, vmíchejte kokosové mléko a zahřejte na středně vysokou teplotu.

Jakmile kari přijde k varu, vypněte oheň. Vmíchejte koriandr a šťávu z jedné limetky. Podávejte teplé.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kokosové kari s mungo fazolkami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kokosové kari mungo fazolkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kokosové kari s mungo fazolkami


×