Dresing na tortily recept
Pšeničné placky tortily mám velmi ráda. Potřené lučinou, pokladené šunkou, plátkovým sýrem a na proužky nakrájenou mrkví jsou dokonalou svačinou pro děti. Ráda z nich však připravuji i večeře, protože je to rychlé a chutné. V placce zabalené maso a zelenina je však sušší, a proto se nabízí použít dresing, který chutě zvýrazní a tortilu zvláční. Tady je recept na jeden můj oblíbený.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g bílého smetanového jogurtu
- 3 čajové lžičky medu
- 2 čajové lžičky hořčice
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
V misce smícháme jogurt, tekutý med, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Takto připravený dresing necháme chvilku uležet v chladu, ale není to zásadní, pokud pospícháte, můžete ho použít rovnou.
Tortillu rozložíme a naplníme ji na menší kousky nakrájeným, opečeným nebo osmaženým kuřecím masem, natrhaným ledovým salátem, rozpůlenými cherry rajčátky a na proužky nakrájenou paprikou. Ingredience zakápneme troškou citronové šťávy, olivového oleje a lžící přidáme hotový dresing. Nyní už stačí placku zamotat a skvělé jídlo je hotové.