Kategorie receptů
Naše nové recepty
Rajčatová polévka s bazalkou
Pozornost upoutá nejen výraznou červenou barvou, ale také nádhernou vůní. Rajčatová polévka se skvěle hodí zejména pro te...
Tvarohový koláč bez těsta
Tvaroh je skvělý mléčný výrobek. Bohatý je na bílkoviny, dodá tělu energii a obsahuje i další prospěšné látky - například...
Dršťková polévka
Další dršťková polévka a osvědčený recept na ni. Dršťková polévka je v našich krajích evergreenem, a proto vybírejte rece...
Polévka z kachních nebo husích drůbků
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou ...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Pizza chleba podle Petry Burianové
Vítězku televizní show Peče celá země jsem si oblíbila pro její praktičnost, lásku k tradicím i nezištnou ochotu pomáhat ...
Maďarská polévka ze zajíce
Recept na maďarskou polévku ze zajíce uvaříte překvapivě jednoduše. Potřebujete jenom přední část zajíce, která bude tak ...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Špenátová polévka
K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus...
Langoše bez kynutí
Do klasického receptu na kynuté langošové těsto se přidávají kvasnice a brambory. Jak si ale poradit v situaci, kdy vás t...
Vepřová panenka podle Pohlreicha
Vepřová panenka pečená v alobalu je šťavnatá a její maso je velmi jemné a delikátní. Jako přílohu můžete zvolit bramboro...
Zadělávaná slepičí polévka
Zadělávaná slepičí polévka se už dneska moc nedělá, a to je právě ten důvod, proč byste tento recept měli zkusit....
Jarní pánev s vejci a zeleninou
Zelenina v obchodech na jaře konečně začne vonět tak jak má a vybízí k tomu, abychom z ní něco dobrého připravili. U nás...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Omáčky z kuřecího masa
Omáčky z kuřecího masa jsou skvělé například v tom, že jejich příprava vám nezabere mnoho času. A libové kuřecí maso může...
Polévka z holuba
Tato holubí polévka je opravdová delikatesa pro opravdové gurmány. Jestli máte možnost sehnat někde čerstvého holuba, nev...
Ujháziho slepičí polévka
Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kter...
Lososová pomazánka
Návštěva je skoro za dveřmi a vy netušíte, čím ji uctít? Pak vyzkoušejte pomazánku z lososa, díky níž budou vypadat jedno...
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Kuřecí prsa podle Pohlreicha
Kuřecí prsa podle Pohlreicha podávejte třeba s vařenými brambory politými máslem. Nebo k nim opečte nasucho v troubě hran...
Slepičí polévka
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výži...
Polévka ze slepičích drůbků
Polévka ze slepičích drůbků patří mezi klasiky české kuchyně. Patří k tomu základnímu, co by měl každý kuchař umět. Recep...
Mramorová bábovka
V dřívějších dobách se v neděli tradičně podávala ke kávě a čaji, a také dnes patří bábovka k velmi oblíbeným dezertům. R...
Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem
Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem je dvojbarevná a chutná kakaově a voní po citronu. Je velmi jednoduchá a zvládne j...
Maková kynutá babka podle Josefa Maršálka
Populární cukrář Josef Maršálek se postavil po bok “kuchaře v akci” Ondřeje Slaniny a společně připravili skvělý dezert -...
Polévka z bažanta nebo koroptve
Polévka z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste...
Krém z nutely
Vznášet se na obláčku lehkého oříškového krému? Přesně tak se budete cítit, když ochutnáte dezerty plněné krémem z nutell...
Kuře na kari bez smetany
Kuře na kari bez smetany, ale s výbornou omáčkou, doplňte rýží nebo houskovými knedlíky. Pro milovníky těstovin ale moho...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Tatarák
Kvalitní syrové hovězí smíchané s dalšími ingrediencemi a namazané na topince - tatarák! Tahle dobrota má v naší republic...
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Zmrzlinové sendviče
Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows. ...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí z nás nedají na tuto oblíbenou českou přílohu d...
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Guláš z vepřové krkovice
I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípra...
Polévka s mletým masem
Polévka s mletým masem a její recept je další variací na zdravá, vydatná a teplá jídla, která se šiknou zejména během zim...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeš...
Roštěná z vepřového masa
Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, kdy...
Cuketa
Tato zelenina je na pěstování velmi nenáročná, ale to neznamená, že je nudná. Cuketa má v kuchyni pestré využití a ocení ...
Tmavá hovězí polévka
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za z...
Světlá hovězí polévka
Světlá hovězí polévka je vlastně taková jednodušší varianta hovězího vývaru, když nemáte dost času na klasický hovězí výv...
Maskarpone krém do dortů
Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně...
Dresing na hamburger
Dresing na hamburger podle tohoto receptu připravíme ze surovin které máme určitě všichni doma. Podle své vlastní chutě s...
Kuřecí maso s omáčkou pro děti
Kuřecí maso s omáčkou pro děti podávejte s těstovinami, s rýží, nebo třeba s krupicovými noky. Můžete ale použít jakouko...
Frankfurtská omáčka
Frankfurtská omáčka je známé a oblíbené jídlo. Většinou ho podáváme s knedlíky nebo s rýží. Dejte si záležet na výběru kv...
Hrušková povidla na frgály
Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma....
Česnekový dresing do tortilly
Česnekový dresing do tortilly je velmi jednoduchý a lehce pikantní. Můžete ho použít i ke grilovanému masu....
Jablečný závin z listového těsta
Závin s jablky nebo také štrúdl, je k mání skoro v každé cukrárně a v kombinaci s kávou jde o téměř dokonalý dezert. Není...