Polévka z vepřových jater recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 15 dkg vepřových jater
  • 3 dkg tuku
  • 2 dkg hladké mouky
  • 1 1/2 litru vývaru z kostí nebo vody pepř
  • 2 žloutky


Způsob přípravy

Vepřová játra omyjeme a nakrájená na plátky dusíme na rozpuštěném tuku. Vepřová játra udušená do poloměkka posypeme moukou a osmažíme.

Potom zalijeme vývarem z kostí nebo horkou vodou, osolíme, okořeníme mletým pepřem a vaříme.

Když jsou játra měkká, polévku přecedíme, játra umeleme a dáme zpět do polévky. V trošce polévky rozmícháme žloutky a nalijeme do polévky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka z vepřových jater recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Polévka z vepřových jater.
Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka vepřových jater .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z vepřových jater

Kde najít informace



×