Polévka z vepřových jater recept
V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 15 dkg vepřových jater
- 3 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- 1 1/2 litru vývaru z kostí nebo vody pepř
- 2 žloutky
Způsob přípravy
Vepřová játra omyjeme a nakrájená na plátky dusíme na rozpuštěném tuku. Vepřová játra udušená do poloměkka posypeme moukou a osmažíme.
Potom zalijeme vývarem z kostí nebo horkou vodou, osolíme, okořeníme mletým pepřem a vaříme.
Když jsou játra měkká, polévku přecedíme, játra umeleme a dáme zpět do polévky. V trošce polévky rozmícháme žloutky a nalijeme do polévky.