Rajská omáčka recept
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 - 2 lístečků bobkový list
- 5 kuliček černý pepř - celý
- 2 polévkové lžíce cukr krupice
- 4 konzervy rajský protlak
- 3 ks kuchyňská cibule
- sůl
- olej např. řepkový
- vývar - hovězí
- 5 plátků hovězí maso
- 10 ks kuliček nového koření - celé
- jíška apod. (na zahuštění)
- 1 ks kečup - sladký
Způsob přípravy
Nakoupené hovězí plátky si dáme vařit v hrnci s vodou.
Vezmeme si kuchyňskou cibuli. Zbavíme slupky a pomocí ručního robota rozsekáme. Připravíme si větší hrnec. Zakápneme olejem a nandáme cibuli. Přidáme koření. Osladíme. Mícháme.
Přilijeme hotový hovězí vývar (bez masa). Otevřeme rajčatové protlaky a přimícháme. Vaříme a v průběhu přilijeme kečup. Vaříme.
Ochutnáme a doladíme trochou soli. Osladíme. Zahustíme moukou, jíškou , chlebem, krupičkou aj. Záleží na vás. Chviličku vaříme. Slijeme přes cedník. Vložíme maso.
Přílohu zvolíme podle svého uvážení. Dobrou chuť.