Langoše bez kynutí, bez droždí recept
Langoše bez kynutí, bez droždí jsou velmi jednoduchou a rychlou pochoutkou. Dochutit je můžete kečupem a sýrem, ale třeba i marmeládou a šlehačkou. To už je na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 250 ml kefíru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 rovná lžička jedlé sody
- špetka soli
- olivový olej na smažení
- obloha:
- kečup
- strouhaný sýr
Způsob přípravy
V míse smícháme mouku s jedlou sodou a špetkou soli. Pak postupně přidáváme kefír a uhněteme hladké těsto.
Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placičky a ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje je osmažíme z obou stran dozlatova. Po smažení je odkládáme na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Nakonec usmažené a ještě horké langoše potřeme kečupem a posypeme sýrem.