Maďarská plíčková polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Maďarské polévky a vůbec maďarská jídla se těší velké oblibě, což je fakt, kterému se díky výrazným chutím a osobitosti pokrmů nelze co divit.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/4 kg vepřových plíček
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 3 dkg uzené slaniny
  • pepř
  • 1 vejce
  • 2 dkg hrubé mouky
  • 2 dkg tuku
  • 2 dkg hladké mouky
  • ocet nebo citrónová šťáva
  • 1 žloutek
  • 1 dkg másla


Způsob přípravy

Omyté vepřové plíčky dáme do osolené studené vody a vaříme. Když změknou, vybereme je a umeleme. Přidáme nadrobno nakrájenou osmaženou uzenou slaninu, mletý pepř, vejce, mouku, všechno dohromady zpracujeme a uděláme malé kuličky.

Z tuku a hladké mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezenou plíčkovou polévkou, přidáme ocet nebo citrónovou šťávu a dobře povaříme.

Do vařící polévky zavaříme malé kuličky, chvíli povaříme a odstavíme. Rozmícháme žloutek s máslem, dáme do trochu vychladlé polévky a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Maďarská plíčková polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Maďarská plíčková polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu maďarská plíčková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Maďarská plíčková polévka

Kde najít informace



×