Cuketové karbanátky recept
Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k teplé variantě nejčastěji volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory. S čerstvými zeleninovými saláty zase můžeme podávat cuketové karbanátky i za studena.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 střední cuketa
- 1 vejce
- strouhanka
- 80 g nastrouhaného sýra (eidam nebo jiný)
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- 1 lžíce sušené majoránky
- 2 utřené stroužky česneku
- 80 g ovesných vloček
Způsob přípravy
Oloupeme a nastrouháme cuketu na hrubém struhadle. Je-li větší, nezapomeňme odstranit semena. Ve velké míse ji pak smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme vejce, vločky, majoránku, kmín, česnek, osolíme a opepříme. Přebytečnou vodu ze směsi slijeme a je-li potřeba přidáme trochu strouhanky.
Vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Na vyšší pánvi v rozpáleném tuku karbanátky po obou stranách osmažíme. Hotové pokládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.