Falešný chalupářský hamburger recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikostí a tloušťkou skličující, dalšímu zase vadí poněkud jednolitá chuť a pak také konzistence v podobě měkkých a vlhkých vnitřků, takže si mnozí lámou hlavu, proč je hamburger tak populární.

Falešný chalupářský hamburger – tenký, nerovnoměrně tvarovaný s ostrými hranami umístěný v jemně opečené žemli s dokonalou omáčkou, tenkými plátky okurky, rajčaty a závojem salátu. Také není příliš vysoký na to, abyste museli otevřít ústa jako had, který polyká kozu. Zároveň tento hamburger není tak masivní, abyste si po jeho konzumaci museli na dvě hodiny zdřímnout.

I když ne všichni máme doma pořádný venkovní gril, není vytvoření tohoto hamburgeru nemožné. Svůj oblíbený hamburger jde v domácích podmínkách udělat i bez speciálního nářadí a vzácných přísad. Hamburger bude přesto šťavnatý a vznešený, maso totiž karamelizuje ve vlastním tuku a vytváří křupavá zákoutí, která vzdáleně připomínají muffin z hamburgerů.

Vždy používejte kvalitní housku. Každý má svůj oblíbený poměr libového masa a tuku. Řekněme, že se lze odrazit od poměru 80 ku 20, což znamená, že burger bude dosti mastný a při výrobě bude dělat slušný bordel. Papírové utěrky… Maso dejte před přípravou na pánvi na 15 minut do mrazáku. Maso při opékání na povrchu zhnědne, ale uvnitř zůstane krásně šťavnatý, protože se šťávy a tuky úplně neroztaví a nerozpustí.
(celý recept)

I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikostí a tloušťkou skličující, dalšímu zase vadí poněkud jednolitá chuť a pak také k...

Ingredience receptu

  • 0,5 kg mletého hovězího v poměru libového a tlustého 80/20
  • Na omáčku
  • 120 ml majonézy
  • 7,5 ml láku nebo jiné tekutiny ze zavařovací nádoby
  • lžíce kečupu
  • 1 čajová lžička hořčice
  • špetka uzené papriky
  • špetka česneku v prášku
  • špetka cibulového prášku
  • Na zkompletování
  • 2 lžíce másla
  • 4 bulky na hamburger
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 4 plátky sýra
  • 4 plátky rajčete
  • plátky kyselé okurky, chcete-li
  • listy salátu


Způsob přípravy

Maso zformujte do čtyř stejně velkých „puků“. Dejte je na talíř a vložte na 15 minut do mrazáku, aby bylo hodně studené, když ho budete dávat na rozpálenou pánev.

Na omáčku zkombinujte všechny ingredience, ochutnejte je a udělejte jakékoli úpravy, které chcete. V tomto bodě jde pouze o vaše chutě a preference.

Na housky na středním ohni rozehřejte velkou pánev. Rozpusťte máslo a na něj dejte housky řezem dolů. Opékejte, dokud nebudou housky zlatohnědé, což zabere asi 1 až 2 minuty. Potom je položte na talíře, protože pánev budete dál potřebovat.

Vyjměte karbanátky z mrazáku. Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte 2 lžíce oleje. Zahřívejte, až se bude z oleje kouřit. Pokud děláte hamburgerů víc, nemusíte potom přilévat další olej, bude stačit tuk, který se bude dostávat se samotných hamburgerů. Maso pořádně osolte a opepřete.

Vložte maso na pánev, a jakmile bude první strana perfektně opečená, obraťte. Opečení jedné strany trvá 2 až 3 minuty. I když budou na povrchu dosti tmavé, tak uvnitř budou růžové. Opakujte se zbývajícími hamburgery.

Sestavte hamburgery. Dejte maso na housky, omáčku, salát, zeleninu a okamžitě konzumujte. Dobrou chuť!


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Falešný chalupářský hamburger recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu falešný chalupářský hamburger .
Hledat podobné recepty na internetu jako Falešný chalupářský hamburger


×