Slezinová polévka recept
Lukáš Svítil
60 min4 porce
Tato polévka je možná pro více odvážné strávníky, ale buďte ujištěni, že slezina může být pořádná pochoutka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 kg sleziny
- 4 dkg tuku
- 4 dkg cibule
- 2 dkg másla
- 2 dkg hladké mouky
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- majoránka
Způsob přípravy
Slezinu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou slezinu a dobře osmažíme.
Z másla a mouky upražíme růžovou jíšku, zalijeme vodou, necháme přejít var a nalijeme na slezinu.
Přidáme mletý pepř, česnek utřený se solí, trochu majoránky a všechno spolu chvíli vaříme. Podle chuti osolíme a podáváme s osmaženou houskou.
Další recepty na Slezinová polévka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Slezinová polévka