Letní salát s vejci recept
Letní salát s vejci je jako stvořený pro lehký oběd nebo večeři v letním horku. Pro větší jedlíky k němu podáváme čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 1 citron
- 4 mrkve
- 1 salátová okurka
- 1/2 zeleného salátu
- 5 středních rajčat
- 30 g másla
- 1,5 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce majonézy
- mletý černý pepř
- sůl
- cukr krupice
- olivový olej
Způsob přípravy
Nejdříve uvaříme vejce natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme je. Mrkev nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme špetku cukru a dobře promícháme.
Oprané salátové listy rozložíme na servírovací mísu. Na ně položíme mrkvový salát, na plátky nakrájené okurky a na čtvrtky nakrájená rajčata. Okurky a rajčata lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Vařená vejce podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V míse žloutky utřeme s majonézou, máslem a protlakem do hladké pěny. Podle chuti pěnu osolíme a opepříme. Pomocí lžíce pak pěnou naplníme půlky vařených bílků.
Mezi zeleninu na servírovacím tácu nakonec naskládáme i plněná vejce a můžeme servírovat