Pikantní cibulové kroužky recept
Pikantní cibulové kroužky jsou křupavé a nejlepší jsou hned po osmažení. Jednoduchá chuťovka třeba k pivu. Nejsnadněji se osmaží ve fritéze, ale i na pánvi s olejem to jde dobře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 velké pevné cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- sušený česnek
- mléko
- olivový olej
Způsob přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme příčně na plátky silné asi 1 cm. Plátky opatrně rozebereme na kroužky. Kroužky cibule zalijeme studenou vodou a necháme je v ní hodinu ležet.
V misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, česneku, pepře a strouhaný sýr. Přidáme trochu mléka a mouky a umícháme hustší, ale tekuté těstíčko.
Cibulové kroužky scedíme a opatrně osušíme. Každý obalíme v hladké mouce, pak v těstíčku a ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje osmažíme dozlatova. Je dobré kroužky během smažení otočit.
K cibulovým kroužkům můžete podávat kečup, nebo oblíbený dip.