Polévka z telecího masa recept
Polévka z telecího masa patří mezi klenoty klasické evropské kuchyně, kterou díky tomuto receptu můžete mít rovnou doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 dkg tuku
- 8 dkg cibule
- 20 dkg telecího masa
- sůl
- 1 1/2 litru vody
- 10 dkg různé kořenové zeleniny
- 5 dkg čerstvých hub nebo 1/2 dkg sušených hub
- pepř
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Na rozpuštěném tuku zpěníme nastrouhanou cibuli. Telecí maso omyjeme, umeleme, dáme na zpěněnou cibuli, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě.
Když se šťáva vydusila, zalijeme horkou vodou, přidáme očištěnou, umytou a nastrouhanou zeleninu, umyté rozsekané houby, několik zrnek mletého pepře a vaříme, až všechno změkne.
Do hotové polévky přidáme sekanou zelenou petržel.