Středomořský cizrnový salát recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Tento salát se skvělé hodí jako svačina, lehký oběd či večeře. Je velmi nenáročný na přípravu a do jarních dní jako stvořený.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g vařené cizrny
  • 1 střední okurka, nasekaná
  • 1 paprika, nasekaná
  • 1/2 červené cibule, tenké plátky
  • 1/2 nasekané olivy kalamata
  • 1/2 sýru feta
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • Zálivka:
  • 1/2 lžíce extra panenský olivový olej
  • 1/4 vinného octu
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • Čerstvě namletý červený pepř
  • sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř


Způsob přípravy

Připravte salát tak, že ve velké misce smícháte dohromady cizrnu, okurku, papriku, červenou cibuli, olivy a fetu. Nakonec dochutíte solí a pepřem.

Připravte si zálivku tak, že ve sklenici s víkem smícháte dohromady olivový olej, ocet, citronovou šťávu, petržel a červený pepř. Zavřete nádobu a protřepejte, dokud nebude emulgovaná, nakonec dochuťte solí a pepřem.

Těsně před podáváním zalijte salát zálivkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Středomořský cizrnový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu středomořský cizrnový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Středomořský cizrnový salát

Kde najít informace



×