Středomořský cizrnový salát recept
Tento salát se skvělé hodí jako svačina, lehký oběd či večeře. Je velmi nenáročný na přípravu a do jarních dní jako stvořený.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g vařené cizrny
- 1 střední okurka, nasekaná
- 1 paprika, nasekaná
- 1/2 červené cibule, tenké plátky
- 1/2 nasekané olivy kalamata
- 1/2 sýru feta
- sůl a čerstvě mletý pepř
- Zálivka:
- 1/2 lžíce extra panenský olivový olej
- 1/4 vinného octu
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 polévková lžíce čerstvě nasekané petrželky
- Čerstvě namletý červený pepř
- sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Způsob přípravy
Připravte salát tak, že ve velké misce smícháte dohromady cizrnu, okurku, papriku, červenou cibuli, olivy a fetu. Nakonec dochutíte solí a pepřem.
Připravte si zálivku tak, že ve sklenici s víkem smícháte dohromady olivový olej, ocet, citronovou šťávu, petržel a červený pepř. Zavřete nádobu a protřepejte, dokud nebude emulgovaná, nakonec dochuťte solí a pepřem.
Těsně před podáváním zalijte salát zálivkou.