Polévka z vepřového srdce recept
Recept na polévku z vepřového srdce je pro mnohé srdeční záležitost. Další věcí, která vás může potěšit, představují levné suroviny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 kg vepřového srdce
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 2 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- 2 dkg másla
- 4 dkg cibule
- 10 dkg různé kořenové zeleniny
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Vepřové srdce omyjeme, nakrájíme na malé kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme a pomalu do měkka uvaříme.
Z tuku a mouky upražíme světlou jíšku a přidáme do polévky.
Na rozpuštěném másle zpěníme očištěnou a nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu, udusíme do měkka, přidáme do polévky a vše dobře povaříme.
Do hotové polévky dáme sekanou zelenou petržel a podáváme.