Velikonoční vajíčková pomazánka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Vajíčková pomazánka ve stylu velikonočním se bude hodit až se koledníci vrátí domů se spoustou vařených malovaných vajíček. Co s nimi potom, že jo? Velikonoční vajíčková pomazánka je tím správným řešením! Nejenže zpracujete přebytečné suroviny, ale připravíte i jídlo do foroty. Uleželou vajíčkovou pomazánku potom v lednici jako když najdete. Příchod jara, příchod nového života bude potvrzovat něco zeleného, kterého do pomazánky přidáte. Jarní cibulku, nastrouhané ředkvičky, cokoliv.

Velikonoční recepty mají několik položek, zato velmi populárních. Velikonoční vajíčková pomazánka je jedním z nich, které v krátkém předjaří nemohou chybět na žádném svátečně prostřeném stole. Ale vajíčková pomazánka bude chutnat i kdykoliv jindy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 7 vajec uvařených na tvrdo
  • 130 g změklého másla
  • 50 g opečené anglické slaniny
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • plnotučná hořčice - nemusí být


Způsob přípravy

Změklé máslo utřeme se špetkou soli do nadýchané pěny. Pak přidáme nasekané a uvařené žloutky a šleháme dokud se s máslem nespojí.

Opečenou slaninu nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme a stejně tak i vařené bílky. Vše postupně zvolna vmícháme do máslové pěny. Hotovou pomazánku podle chuti dosolíme a můžeme přidat i lžičku plnotučné hořčice, pokud chceme aby byla pikantnější.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční vajíčková pomazánka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční vajíčková pomazánka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční vajíčková pomazánka

Kde najít informace



×