Velikonoční vajíčková pomazánka recept
Recept na velikonoční vajíčkovou pomazánku se bude hodit až se koledníci vrátí domů se spoustou vařených malovaných vajíček. Ale bude chutnat i kdykoliv jindy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 7 vajec uvařených na tvrdo
- 130 g změklého másla
- 50 g opečené anglické slaniny
- sůl
- čerstvá petrželka
- plnotučná hořčice - nemusí být
Způsob přípravy
Změklé máslo utřeme se špetkou soli do nadýchané pěny. Pak přidáme nasekané a uvařené žloutky a šleháme dokud se s máslem nespojí.
Opečenou slaninu nakrájíme na malé kostičky, petrželku nasekáme a stejně tak i vařené bílky. Vše postupně zvolna vmícháme do máslové pěny. Hotovou pomazánku podle chuti dosolíme a můžeme přidat i lžičku plnotučné hořčice, pokud chceme aby byla pikantnější.