Rajčatová polévka s bazalkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Pozornost upoutá nejen výraznou červenou barvou, ale také nádhernou vůní. Rajčatová polévka se skvěle hodí zejména pro teplejší období roku, protože je velmi osvěžující. Servírovat se dá k obědu i k večeři.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g čerstvých rajčat
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 300 g brambor
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 750 ml vývaru (může být i z kostky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky


Způsob přípravy

Čerstvá rajčata u stopky nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme. V hrnci zahřejeme olej, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, snížíme teplotu a za stálého míchání chvíli opékáme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak je přidáme do hrnce, k nim nakrájená rajčata i ta z plechovky, protlak a krátce povaříme. Přilijeme vývar (je jedno jestli zeleninový nebo masový), osolíme a opepříme.

Hrnec přiklopíme poklicí a polévku vaříme asi 20 minut. Poté ho odstavíme z plotny, necháme chvilku vychladnout a nakonec jeho obsah rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou polévku zdobíme na talíři lístky čerstvé bazalky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rajčatová polévka s bazalkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rajčatová polévka s bazalkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rajčatová polévka bazalkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rajčatová polévka s bazalkou

Kde najít informace



×