Tmavá hovězí polévka recept
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za základ ostatních polévkových kreací.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 kg hovězího masa
- 1/4 kg kostí
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 1 cibule
- několik zrnek pepře a nového koření 10 dkg kořenové zeleniny
- 2 dkg tuku
Způsob přípravy
Maso a kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou cibuli, pepř a nové koření a pod pokličkou pomalu přivedeme do varu.
Vaříme, až je maso měkké. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrájenou dusíme na tuku. Polévku přecedíme, přidáme dušenou zeleninu a ještě chvíli vaříme.
Do hotové přecezené polévky zavaříme libovolnou zavářku. Polévku můžeme podávat i se zeleninou.