Jarní pánev s vejci a zeleninou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí2 porce

Zelenina v obchodech na jaře konečně začne vonět tak jak má a vybízí k tomu, abychom z ní něco dobrého připravili. U nás je tradičním jarním receptem pánev plná rajčat, paprik a vajíček, ozdobená čerstvými bylinkami.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g červených cherry rajčátek
  • 125 g žlutých cherry rajčátek (lze vynechat a nahradit červenými)
  • 1 zelená paprika
  • 4 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • hrst čerstvé bazalky


Způsob přípravy

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme do pánve. Papriku očistíme, nakrájíme na proužky a vhodíme k rajčatům. Zeleninu osolíme, opepříme a pár minut dusíme.

Když je zelenina skoro měkká, rozhrneme ji na čtyřech místech a do nich rozklepneme vajíčka. Pánev přiklopíme poklicí a obsah dusíme tak dlouho, dokud vejce nebudou hotová.

Na závěr nasekáme čerstvou bazalku a vsypeme ji do pánve. Pokrm podáváme s čerstvým pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jarní pánev s vejci a zeleninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jarní pánev vejci zeleninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jarní pánev s vejci a zeleninou

Kde najít informace



×