Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem je dvojbarevná a chutná kakaově a voní po citronu. Je velmi jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník v pečení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • tmavé těsto:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vejce
  • 0,5 hrnku olivového oleje
  • 1 hrnek vody
  • 4 lžíce kakaa
  • světlý krém:
  • 400 g jemného tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 0,5 vanilkového pudinku v prášku


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si tmavé těsto. Ušleháme vejce s olejem a cukrem do pěny. Pak za stálého míchání postupně přidáváme vodu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Umícháme hladké těsto, které rozprostřeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech.

V jiné míse ušleháme tvaroh se dvěma žloutky, s cukrem, vanilkovým extraktem, pudinkovým práškem a lžičkou citronové kůry. Světlý krém pak pomocí lžíce pokládáme v hromádkách na tmavé těsto.

Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi 3/4 hodiny. Do tmavého těsta zapíchneme špejli a když ji vytáhneme čistou, je upečeno.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hrníčková buchta pudinkem tvarohem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem

Kde najít informace



×