Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem recept
Hrníčková buchta s pudinkem a tvarohem je dvojbarevná a chutná kakaově a voní po citronu. Je velmi jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník v pečení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- tmavé těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru
- 3 vejce
- 0,5 hrnku olivového oleje
- 1 hrnek vody
- 4 lžíce kakaa
- světlý krém:
- 400 g jemného tvarohu
- 2 vejce
- 1 citron
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce cukru krupice
- 0,5 vanilkového pudinku v prášku
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si tmavé těsto. Ušleháme vejce s olejem a cukrem do pěny. Pak za stálého míchání postupně přidáváme vodu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Umícháme hladké těsto, které rozprostřeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech.
V jiné míse ušleháme tvaroh se dvěma žloutky, s cukrem, vanilkovým extraktem, pudinkovým práškem a lžičkou citronové kůry. Světlý krém pak pomocí lžíce pokládáme v hromádkách na tmavé těsto.
Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi 3/4 hodiny. Do tmavého těsta zapíchneme špejli a když ji vytáhneme čistou, je upečeno.