Slepičí polévka recept
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výživné jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší slepice
- 2 litry vody
- sůl
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 1/2 malého květáku
- 5 dkg zeleného hrášku
- 1 cibule
- několik zrnek pepře a nového koření trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Očištěnou, vykuchanou slepici omyjeme, dáme do studené vody, osolíme a pomalu pod pokličkou vaříme. Asi za hodinu přidáme očištěnou a omytou zeleninu, květák, hrášek, cibuli, česnek a nové koření a pomalu vaříme, až maso změkne.
Uvařenou polévku přecedíme a zavaříme do ní tenké vaječné nudličky. Do hotové polévky přidáme rozsekanou zelenou petržel a kousky vařeného slepičího masa.
Uvařenou slepici můžeme opéci na másle a podávat s bramborovou kaši a kompotem nebo s rajskou omáčkou.