Sdílet:

Slepičí polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výživné jídlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší slepice
  • 2 litry vody
  • sůl
  • 10 dkg kořenové zeleniny
  • 1/2 malého květáku
  • 5 dkg zeleného hrášku
  • 1 cibule
  • několik zrnek pepře a nového koření trochu zelené petržele


Způsob přípravy

Očištěnou, vykuchanou slepici omyjeme, dáme do studené vody, osolíme a pomalu pod pokličkou vaříme. Asi za hodinu přidáme očištěnou a omytou zeleninu, květák, hrášek, cibuli, česnek a nové koření a pomalu vaříme, až maso změkne.

Uvařenou polévku přecedíme a zavaříme do ní tenké vaječné nudličky. Do hotové polévky přidáme rozsekanou zelenou petržel a kousky vařeného slepičího masa.

Uvařenou slepici můžeme opéci na másle a podávat s bramborovou kaši a kompotem nebo s rajskou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slepičí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Slepičí polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu slepičí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slepičí polévka


×