Zadělávaná slepičí polévka recept
Zadělávaná slepičí polévka se už dneska moc nedělá, a to je právě ten důvod, proč byste tento recept měli zkusit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 slepice
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 4 dkg cibule
- 2 dkg másla
- 2 dkg hladké mouky
- 2 dl kyselé smetany nebo mléka citrónová šťáva
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, dáme do studené vody, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a pomalu pod pokličkou vaříme.
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, před dovařením přidáme do polévky a spolu ještě povaříme.
Když je maso měkké, polévku přecedíme, vmícháme do ní kyselou smetanu, podle chuti citrónovou šťávu a na kousky pokrájené maso. Do hotové polévky přidáme rozsekanou zelenou petržel.