Kuře na kari bez smetany recept
Kuře na kari bez smetany, ale s výbornou omáčkou, doplňte rýží nebo houskovými knedlíky. Pro milovníky těstovin ale mohou být přílohou i kvalitní a správně uvařené těstoviny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou bez kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- mletý černý pepř
- kari koření
- mletá sladká paprika
- mořská sůl
- kuřecí vývar
- hladká mouka
Způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve vysoké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Pak přidáme nakrájené maso, kari koření, špetku pepře, papriky a soli a vše za stálého míchání orestujeme.
Do pánve nalijeme půl hrnku vývaru a pod pokličkou maso dusíme do měkka. Podle potřeby vývar doplníme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody a krátce ji povaříme do zhoustnutí.
Omáčku nakonec dochutíme kořením a solí.