Tatarák recept
Kvalitní syrové hovězí smíchané s dalšími ingrediencemi a namazané na topince - tatarák! Tahle dobrota má v naší republice dokonce i své mistrovství a já se při přípravě tatarského bifteku inspirovala receptem, který byl vítězný v roce 2018.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 90 g hovězí svíčkové nebo odblaněné hovězí zadní kýty
- 1 žloutek
- 1 lžička nadrobno nasekané cibulky
- ½ lžičky kečupu
- 1 lžičky hořčice
- ½ lžičky pažitky
- ½ lžičky mleté papriky
- špetka soli
- 1 lžičky kapary
- 1 lžička olivového oleje
Způsob přípravy
Cibulku pokrájíme najemno, kapary rozkrájíme na menší kousky, pažitku nasekáme na drobno a maso nameleme nebo naškrabeme nožem.
V misce smícháme všechny ingredience a dochutíme solí. Topinky opečeme na oleji na pánvi, potřeme česnekem a podáváme s tatarákem.