Silný kuřecí vývar recept
Silný kuřecí vývar je výborná polévka a úplně nejvíc chutná při nemocech z nachlazení. Zahřeje a posiluje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 kuřete
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/8 celeru
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
- 5 kuliček nového koření
- 1 velký bobkový list
- 10 kuliček celého pepře
- olivový olej
- sůl
- domácí nudle
Způsob přípravy
Kuře naporcujeme na menší kousky, potřeme je olejem a na vymazaném plechu je pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Pak je vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Kořenovou zeleninu a jarní cibulku očistíme a přidáme k masu do hrnce. Cibuli omyjeme a celou, i se slupkou přidáme do polévky.
Polévku přivedeme k varu a necháme ji zvolna vařit. Asi po půl hodině vyndáme kořenovou zeleninu a odložíme ji stranou. Polévku dál vaříme alespoň 3 hodiny. Po této době vývar scedíme a vrátíme ho na plotnu.
Nakrájíme kořenovou zeleninu na kostičky a vrátíme ji do polévky, přidáme i nadrobno nasekanou zelenou petrželku a část nakrájeného uvařeného masa. Polévku osolíme podle chuti, a už jen necháme projít varem.
Nudle, nejlépe domácí, si mezitím uvaříme zvlášť a do hotové polévky už je jen přidáme.