Játrové knedlíčky do polévky recept
Játrové knedlíčky do polévky jsou oblíbenou zavářkou. Jsou jednoduché a polévka bude hned o něco slavnostnější.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 drůbeží játra
- 1 vejce
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka sušeného česneku
- špetka majoránky
- jemná strouhanka
Způsob přípravy
Drůbeží játra rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme vejce, všechno koření a promícháme. Pak postupně přidáváme strouhanku, tolik, aby vzniklo pevné těsto.
Rukama namočenýma ve studené vodě vytváříme kuličky a ty pak na posledních 10 až 13 minut vhodíme do vroucí polévky. Po této době jeden z knedlíčků rozpůlíme, abychom zjistili, jestli jsou uvařené. Pokud ano, můžeme polévku podávat.