Pečené artyčoky recept
Pečené artyčoky s výbornou máslovou omáčkou jsou velmi lahodné. Připravíme je překvapivě jednoduše a rychle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g malých (dětských) artyčoků
- mletý černý pepř
- sůl
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- máslová omáčka:
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 2 lžíce majonézy
Způsob přípravy
Pečené artyčoky s výbornou máslovou omáčkou jsou velmi lahodné. Připravíme je překvapivě jednoduše a rychle.Takže pokud potřebujete recept třeba na neobvyklý a chutný předkrm, tady ho máte. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.Artyčoky oloupeme, až se dostaneme na nažloutlé listy. Vršky a stopky ořízneme. Každý takto očištěný artyčok ještě rozřízneme podélně na polovinu.
Vložíme je do větší mísy, posypeme trochou pepře a soli a promícháme. Pak je rozložíme v jedné vrstvě na plech vymazaný olejem a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. V malé misce důkladně smícháme máslo s mletou paprikou a nakonec přidáme majonézu. Upečené artyčoky podáváme s omáčkou, do které můžeme jednotlivá sousta namáčet.