Roštěná z vepřového masa recept
Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, když zrovna nemáte po ruce pravou hovězí roštěnku. I tak si velmi pochutnáte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 80 g slaniny
- zeleninový vývar
- hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- olivový olej
Způsob přípravy
Na pánvi na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a dále za stálého míchání smažíme, až cibule zrůžoví.
Nakrájíme maso na plátky. Osolíme je, opepříme a posypeme lehce paprikou. Pak každý plátek obalíme v hladké mouce. V kastrole na rozpáleném oleji orestujeme zprudka a z obou stran všechny vepřové plátky. K masu přidáme cibuli se slaninou, podlijeme vývarem a přikryté maso zvolna dusíme do změknutí.
Během vaření maso podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě vše povaříme 5 až 8 minut. Nakonec omáčku dochutíme kořením a solí a můžeme podávat.