Kuřecí prsa podle Pohlreicha recept
Kuřecí prsa podle Pohlreicha podávejte třeba s vařenými brambory politými máslem. Nebo k nim opečte nasucho v troubě hranolky a přidejte nějakou svou oblíbenou omáčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 4 plátky anglické slaniny
- 100 ml bílého vína
- 80 ml kuřecího vývaru
- 80 ml smetany
- zelená pažitka
- livový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji je osmahneme z obou stran, snížíme teplotu a zvolna maso dále opékáme po obou stranách do měkka. Pak plátky masa odložíme do tepla.
Do pánve nalijeme bílé víno a necháme ho vyvařit, pak přidáme kuřecí vývar a smetanu. Promícháme a povaříme do zhousrnutí. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem a nasypeme do ní nasekanou zelenou pažitku. Přidáme maso a už jen prohřejeme.