Cuketa recept
Tato zelenina je na pěstování velmi nenáročná, ale to neznamená, že je nudná. Cuketa má v kuchyni pestré využití a ocení ji i naše tělo. Je totiž značně bezproblémová a zároveň úžasná. Nezpůsobuje alergie, neobsahuje žádný tuk a přitom podporuje spalování tuků. Konzumací cukety podpoříme detoxikaci těla a pročistíme střeva. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na cuketu s rajčaty a vejcem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 menší cukety
- 3 středně velká rajčata
- 4 vejce
- hrst čerstvé bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Cukety omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky. Slupku neloupeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky.
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cuketu a orestujeme. Po pár minutách přidáme rajčata a dále restujeme. Asi po 5 minutách vařečkou rozhrneme směs na pár místech, do kterých rozklepneme vajíčka. Vše osolíme, opepříme, pánev přiklopíme poklicí a pár minut dusíme.
Když jsou vejce hotová, rozdělíme je i se zeleninou na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s pečivem.