Cuketové palačinky s uzeným lososem recept
S palačinkami s lososem se můžete nejčastěji setkat ve skandinávských zemích. My jste tento tradiční recept vylepšili o cuketu. Cuketové hody mohou začít s toto zdravou a sytou snídaní či brunchem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 ml mléka
- 70 ml smetany ke šlehání
- mořská sůl
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 6 zelených cuketek
- 20 g másla
- 200 g uzeného lososa
- Omáčka:
- 200 g mascarpone
- 1 lžíce sekaného kopru
- 1 lžíce citronové šťávy
Způsob přípravy
Promíchejte mléko, smetanu, špetku soli a vejce. Zašlehejte postupně tolik mouky, až vznikne řídké těstíčko, které pomalu stéká z metel.
Pomocí škrabky na brambory vytvořte z cuket dlouhé tenké plátky. Rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji máslem. Rozložte na ni pár cuketových plátků a opékejte, až změknou. Zalijte dvěma lžícemi palačinkového těsta a opékejte asi půl minuty až minutu z každé strany dozlatova. Přesuňte na talíř a uchovejte horké. Ze zbývajících surovin připravte další palačinky.
Na omáčku dobře promíchejte mascarpone, kopr a citronovou šťávu, podle chuti osolte. Při podávání navršte na každou palačinku trochu omáčky a obložte kousky uzeného lososa.