Pikantní škvarková pomazánka recept
Pikantní škvarková pomazánka na nasucho opečeném plátku chleba je sice trochu nedietní, ale proč si ji občas nedopřát. Třeba když nám doma po vyškvaření sádla zbudou škvarky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g škvarků
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 kyselé okurky
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 jarní cibulka - na zdobení
Způsob přípravy
Kyselé okurky nasekáme nadrobno. Škvarky nejemno umeleme, přidáme hořčici, okurky a promícháme. Nakonec podle chuti osolíme a přidáme mletý pepř. Hotovou pomazánku uložíme do ledničky.
Nejen na topince, ale i s čerstvým pečivem bude pomazánka chutnat. Můžete ji doplnit svěží jarní cibulkou nakrájenou na kroužky.