Maďarská slepičí polévka recept
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostřejší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 slepice nebo kohouta
- 1/4 kg hovězího masa nebo hovězí oháňky
- 1/4 kg hovězích kostí
- 2 l vody
- 20 dkg kořenové zeleniny
- 2 listy hlávkového zelí
- 1 zelená paprika
- 5 dkg čerstvých hub
- 1 zralé rajče
- 1/2 menšího květáku
- 5 dkg zeleného hrášku
- 5 zelených fazolek
- 1 cibule
- na špičku nože červené papriky
- pepř
- sůl
- pažitka
Způsob přípravy
Očištěnou a vykuchanou slepici nebo kohouta, hovězí maso a kosti omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou pomalu přivedeme do varu.
Asi za půl hodiny přidáme očištěnou, omytou a rozkrájenou zeleninu, zelné listy, očištěnou papriku, houby, rajče, květák, fazolky, cibuli, červenou papriku, několik zrnek pepře, sůl a vaříme, až maso změkne.
Potom polévku přecedíme, něco masa obereme z kostí, nakrájíme a dáme do polévky.
Ve slané vodě uvaříme vaječné nudličky a přidáme do polévky. Přidáme sekanou pažitku a podáváme. Maso, které zbylo, můžeme podávat s křenem nebo s rajskou omáčkou.