Polévka s mletým masem recept
Polévka s mletým masem a její recept je další variací na zdravá, vydatná a teplá jídla, která se šiknou zejména během zimních měsíců.
Ingredience receptu
- 1/4 kg hovězího masa
- 1 1/2 litru vody
- 1 cibule
- pepř
- sůl
- 2 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- 2 dl mléka
- 1 žloutek
- pažitka
Způsob přípravy
Hovězí maso omyjeme, zalijeme studenou vodou, přidáme očištěnou cibuli, několik zrnek pepře a pomalu pod pokličkou vaříme, až maso změkne.
Rozpálíme tuk, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem z masa, osolíme a dobře povaříme.
Uvařené maso rozemeleme a dáme do polévky. V mléce rozmícháme žloutek a nalijeme do polovychladlé polévky.
Podáváme s rozsekanou pažitkou a osmaženou houskou.