Vepřová kýta ořech recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 plátky vepřové kýty
  • olivový olej
  • mletý barevný pepř
  • mořská sůl
  • omáčka:
  • 2 vejce
  • 2 citron
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • 2 lžičky vinného octa
  • 100 g rozpuštěného másla
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Maso osolíme a opepříme a na horkém oleji ho opékáme po obou stranách asi 5 minut. Pak plátky masa zabalíme do alobalu a odložíme na talíř.

Na pánvi krátce svaříme víno s vinným octem a nadrobno nakrájenou cibulí. Když se víno částečně vyvaří, odstavíme pánev z plotny a necháme směs vychladnout.

Žloutky nejprve rozšleháme s vychlazenou směsí a potom ve vodní lázni za stálého šlehání omáčku vaříme až zhoustne. Pak ji odstavíme z plotny a už bez vodní lázně do omáčky postupně přidáváme rozpuštěné máslo.

Omáčku vyšleháme a okořeníme solí, citronovou šťávou a nakonec do ní přidáme lžíci nadrobno nasekané čerstvé zelené petrželky. Maso s omáčkou můžeme podávat s opečenými brambory, s dušenou rýží, nebo s bramborovými noky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová kýta ořech recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová kýta ořech.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová kýta ořech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová kýta ořech


×