Langoše bez kynutí recept
Do klasického receptu na kynuté langošové těsto se přidávají kvasnice a brambory. Jak si ale poradit v situaci, kdy vás tlačí čas? Pak je nasnadě vyzkoušet tento zjednodušený předpis bez kynutí!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g hladké mouky
- 1 balení sušeného droždí
- 250 ml vlažného mléka
- špetka soli
Způsob přípravy
Do mísy nasypeme mouku, droždí, přidáme sůl a směs zalijeme mlékem.
Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Hněteme ho tak dlouho, až se přestane lepit. Těsto vyklopíme na pomoučenou podložku, rozdělíme ho na asi 12 podobně velkých kousků a ihned přistupujeme ke smažení.
Na pánvi zahřejeme dostatečné množství oleje a langoš před vložením do olejové lázně rukou roztáhneme. Smažíme ho z obou stran pěkně dozlatova. Placku vytaženou z lázně lze nechat okapat na kuchyňské papírové utěrce, která odsaje přebytečný tuk.
Langoše zdobíme zakysanou smetanou smíchanou s prolisovaným česnekem, kečupem a strouhaným sýrem.