Ujháziho slepičí polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kterou dodá čerstvý zázvor.
(celý recept)

Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kterou dodá čerstvý zázvor....

Ingredience receptu

  • 1 menší slepice
  • 1 1/2 litru vody
  • 10 dkg celeru
  • 4 dkg mrkve
  • 3 dkg petržele
  • 6 dkg šampiónů
  • sůl
  • pepř
  • trochu zelené petržele a kousek zázvoru


Způsob přípravy

Očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozdělíme na menší kousky, vložíme do studené vody, osolíme a pod pokličkou pomalu vaříme.

Když je maso napolo měkké, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, pokrájené žampióny a v plátěném sáčku svázaný celý pepř, zelenou petržel a kousek zázvoru.

Všechno společné vaříme, až je maso měkké. Sáček s kořením vytáhneme a do polévky zavaříme tenké vaječné nudličky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ujháziho slepičí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ujháziho slepičí polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ujháziho slepičí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ujháziho slepičí polévka


×