Ujháziho slepičí polévka recept
Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kterou dodá čerstvý zázvor.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší slepice
- 1 1/2 litru vody
- 10 dkg celeru
- 4 dkg mrkve
- 3 dkg petržele
- 6 dkg šampiónů
- sůl
- pepř
- trochu zelené petržele a kousek zázvoru
Způsob přípravy
Očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozdělíme na menší kousky, vložíme do studené vody, osolíme a pod pokličkou pomalu vaříme.
Když je maso napolo měkké, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, pokrájené žampióny a v plátěném sáčku svázaný celý pepř, zelenou petržel a kousek zázvoru.
Všechno společné vaříme, až je maso měkké. Sáček s kořením vytáhneme a do polévky zavaříme tenké vaječné nudličky.