Ujháziho slepičí polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kterou dodá čerstvý zázvor.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší slepice
  • 1 1/2 litru vody
  • 10 dkg celeru
  • 4 dkg mrkve
  • 3 dkg petržele
  • 6 dkg šampiónů
  • sůl
  • pepř
  • trochu zelené petržele a kousek zázvoru


Způsob přípravy

Očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozdělíme na menší kousky, vložíme do studené vody, osolíme a pod pokličkou pomalu vaříme.

Když je maso napolo měkké, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, pokrájené žampióny a v plátěném sáčku svázaný celý pepř, zelenou petržel a kousek zázvoru.

Všechno společné vaříme, až je maso měkké. Sáček s kořením vytáhneme a do polévky zavaříme tenké vaječné nudličky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ujháziho slepičí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ujháziho slepičí polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ujháziho slepičí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ujháziho slepičí polévka

Kde najít informace



×