Polévka z hovězí oháňky recept
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řezníka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3/4 kg hovězí oháňky
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 12 dkg kořenové zeleniny
- 1 cibule
- pepř
- 1/2 malého květáku
- 8 dkg mladého zeleného hrášku
- trochu zelené petržele
Způsob přípravy
Omytou hovězí oháňku rozsekáme, vložíme do studené vody a pomalu přivedeme do varu. Vaříme asi 1 hodinu.
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, přidáme k masu spolu s očištěnou cibulí a pepřem, osolíme a pomalu pod pokličkou vaříme, až je maso měkké a odděluje se od kostí.
Potom polévku přecedíme, vložíme do ní omytý, na růžičky rozebraný květák, mladý zelený hrášek a vaříme, až je všechno měkké.
Zavaříme libovolnou zavářku, přidáme sekanou zelenou petržel, rozsekané maso a podáváme.