Základní bílá omáčka
Základní bílá omáčka (bešamel), se dá použít jako základ všech ostatních omáček (např. rajská, koprová, papriková). Připr...
Základní těsto na bezlepkovou pizzu
Základní těsto na bezlepkovou pizzu si připravte sami doma. Pak už stačí těsto obložit vším tím co máte na pizze rádi a o...
Co by ve vaší kuchyni nemělo nikdy chybět? Základní suroviny, ze kterých uvaříte kdykoliv
Stává se vám že spíž a lednička s mrazákem zeje prázdnotou, a najednou nemáte z čeho uvařit? Přijde nečekaná návštěva a v...
Základní těsta na nejoblíbenější vánoční cukroví
V mnoha kuchyních už se roztápí trouby a ve vzduchu se line sladká vůně vanilkového cukru a koření. Do Vánoc chybí už jen...
Základní recept na tvarohové těsto
Základní recept na tvarohové těsto použijte při pečení sladkých i slaných koláčů, taštiček a jiného pečiva. Je to velmi j...
Palačinky - základní recept
Palačinky připravené podle tohoto receptu můžeme plnit různými náplněmi. Známá je náplň z ušlehaného tvarohu. Můžeme př...
Základní těsto na vafle
Když se poštěstí a je ráno trochu více času, proč si nezpříjemnit začátek den vydatnou snídaní? Mezi mé favority patří na...
Jak uvařit italské risotto
Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík mražené zeleniny a nakrájeli pečené maso, co nám ...
Bešamelová omáčka
To je prostě základ Pokud se naučíte bešamelovou omáčku, máte zmáknuto hned několik tradičních českých omáček. Je jednodu...
Slaný nálev na zeleninu základní recept
Nakládaná zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako doplněk z masu, hodí se také do omáček, p...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Jak na salát?
Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na přípravu salátu a neví jak na to. Možná si řeknete,...
Japonská kuchyně
Estetika na prvním místě Japonská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a okrasným způsobem servírování. Opra...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Piškotové těsto na plech
Piškotové těsto na plech je recept na základní piškotové těsto. Podle potřeby a chuti můžeme tento základ doplnit ovocem...
Přehled těch nejdůležitějších minerálů pro náš organismus
Pro naše tělo je důležitá řada pochodů, které nás udržují při životě. Správné fungování organismu by nebylo možné bez vit...
Vápník je velice důležitý pro naše tělo máte ho však dostatek?
Vápník má nepostradatelnou funkci v našem dokonalém, ale velmi složitém těle. Víte však v jakých potravinách ho najdete a...
Krém na dort
Jednoduchý základní máslový krém na dort, který můžeme použít na plnění jakéhokoliv korpusu. Hodí se i na promazávání dro...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Bezinkový likér
Chcete na akcích a různých posezeních s přáteli zabodovat svým doma dělaným výrobkem, který bude mít říz? V tom případě v...
Sezona svařeného vína startuje. Vyzkoušejte alkoholickou i nealko variantu!
Zahřát zkřehlé tělo teplým voňavým svařeným vínem je prostě lebeda. Tento nápoj patří ve střední Evropě především k obdob...
Bylinky a jejich využití v kuchyni
Bylinky byly a vždy budou tradičním kořením naší kuchyně. Skoro každá hospodyňka na zahrádce pěstuje petrželku, pažitku -...
Tvarohový dezert
Jako tvarohový dezert nebo nepečený dort jej má v repertoáru nejedna hospodyňka. Výhodou je prakticky nekonečné množství ...
Tiramisu
Tradici má hlavně v Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, kte...
Vosí hnízda pro diabetiky
Vosí hnízda pro diabetiky jsou k nerozeznání od těch obyčejných. A vlastně jsou i zdravější. Takže ani s diabetickou diet...
Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Granola
Snídaně je základní je nejdůležitější jídlo dne. Připravte si zdravou domácí Granolu, kterou můžete darovat také svým blí...
Poke bowl s lososem
Na Havaji slovo „poke“ znamená „sekat na kousky“, což odkazuje k hlavní úpravě pokrmu – většina surovin v misce je pokráj...
Quacamole
Jedná se o tradiční pokrm mexické kuchyně z avokáda, který se dá servírovat mnoha způsoby. Nejčastěji se podává ve formě ...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka a její recept je vlastně majonéza s kořením a zeleninou, a tak si tento recept může každý upravit ...
Remuládová omáčka
Remuládová omáčka a její recept najdete o kousek níže. Remuládovou omáčku můžete trochu ozvláštnit kurkumou nebo nabrousi...
Žloutková majonéza
Žloutková majonéze je velice snadná a rychlá studená omáčka, kterou znaly už naše prababičky....
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Karbanátky
Tento pokrm se dá snadno obměňovat. Milovníci bohaté masové chuti mohou k ingrediencím přihodit na kostičky nakrájenou, o...
Slepičí polévka
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výži...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Kyselá rybí polévka
Recept na kyselou rybí polévku patří mezi základní stavební kameny jakékoliv knihy receptů. Jedná se o rychlou a vydatnou...
Indické placky čapátí
Jsou základní přílohou indické kuchyně a jejich příprava je až geniálně snadná. Placky lze zakusovat k masu, podávat s ne...
Fazolová polévka se smetanou
Fazolová polévka se smetanou patří mezi základní recepty, jimiž plnily žaludky našich dědů naše babičky. A dědové si po j...
Hrachová polévka
Hrách jakožto celosvětově rozšířená plodina je příčinou toho, že hrachová polévka se konzumuje na mnoha místech světa. Tí...
Vánoční nepečená roláda
Má atraktivní černo - bílý vzhled, takže se bude mezi ostatním cukrovím krásně vyjímat. Roláda je na přípravu velmi snadn...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Vepřové kotlety dušené
Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné ma...
Meruňkový likér
Z meruněk se dají vyrábět marmelády, péct výtečné koláče, ale připravit z nich můžeme i příjemně sladký alkoholický likér...
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Bylinková majonéza
Pokrmy s majonézou jsou v české kuchyni velmi populární. Majonézu lze přidat do salátů, ozdobit s ní chlebíčky, ozvláštni...
Linecké cukroví
Vůně lineckého cukroví doslova ukazuje, že se blíží Vánoce. Kdo by si jen dokázal představit tyto krásné svátky bez slepo...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Tartaletky zakladní recepty